Slået op d.

Plej dit læder

Læder er et naturprodukt, og derfor kan det ikke undgås at det bliver patineret og skifter farve over tid. Det afhænger meget af om dit læder får meget sol, og om det er noget der bliver brugt hvem dag, som f.eks en læderjakke, nøglering eller pung. Dog er det vigtigt at sige, at det er altså ikke er en fejl i læderet, når det kan skifte en smule nuance eller få slid, men blot en naturlig del af processen for skind.

Som hovedregel så skal alt læder plejes, uanset farve, garvemetode og overfladebeskyttelse. Læder der ikke plejes vil med tiden tørre ud, og miste sin styrke og dermed få kortere levetid. Heldigvis kræver det ikke ret meget når man snakker om pleje af sine læderprodukter. Der findes en række produkter der kan få dit skind til at holde sit flotte shine, og udskyde slid og krakeleringer i mange år. Hvad enten vi taler om sko, jakker eller møbler, så har læder altså brug for pleje – lidt ligesom menneskehud, så varierer plejningen efter skindets type, udseende og egenskaber.

Fjern fedt og snavs fra dit læderprodukt:

Måske du tænker at din køkkenrulleholder i køkkenet efterhånden godt kunne trænge til at blive vasket, og få fjernet nogen af de fedtpletter som med tiden er kommet. Så giver vi dig lige én meget vigtig huskeregl: Brug ALDRIG opvaskemidler som sulfo, opløsningsmidler eller andre husholdningsrengøringsmidler på læder. Hvis du gør det, så vil læderet udtørre, og få ødelagt sin overflade.

I stedet kan du i alle læderbutikker og de fleste skomager, finde gode produkter der egner sig til læder. Vi kan F.eks anbefale CAVO OX Granulat  fra læderland, der er et godt produkt som er specielt udviklet til alle former for Chromgarvet læder, som forhindre læderet i at udtørre, men gør det levende og blødt. Cavo OX  frisker læderet op, og renser det for fedt og snavs, og giver læderet næring på én gang. Derudover  fjerner det også pletter af vand, kaffe, rødvin,  m.m.
Indholdet af naturlige næringsstoffer i CAVO-OX forlænger læderets levetid.