Slået op d.

Lav selv et forklæde med læder

Du kan nemt lave dit eget forklæde med læder rester u måske allerede har liggende der hjemme. Det kræver dog lidt værktøj hvis ikke du allerede har det, kan det være nødvendigt at investere i dette – men når så du først har det, kan du anvende det til andre projekter senere hen også.

Julie fra Cle Design har lavet to forskellige forklæder af læder rester. Det ene er syet fra bunden af, mens det andet er et gammelt forklæde fra genbrugen, som har fået læder og en kærlig hånd. Der findes et hav af muligheder til hvodan et forklæde med læder kan se ud, og du kan med fordel finde meget mere inspiration fra Pinterest.

Begge forklæder som Julie her har lavet, er lavet af stof og kun detaljerne er af læder, for at give det et råt og flot udryk. Du kan selvfølgelig også selv lave et rigtigt læderforklæde, hvor det hele er af læder, her skal du bare være opmærksom på hvad forklædet skal bruges til, da læder som sådan ikke kan vaskes, og vil få fedt pletter og ligne fra køkkenet samt at et forklæde udelukkende lavet af læder, er en helt anden prisklasse end hvis du kun laver detaljerne af læder.

 

Det skal du bruge: 

 

Sådan gør du:

  1. Mål hvor langt du ønsker dit forklæde skal være, om det er til en stor eller lille person afhænger meget af størrelsen.
  2. Når du ved hvor langt og bredt dit forklæde skal være, så fold de to øverste hjørner ind, men sørg for at de bliver lige store. Klip efter folden så du får en flot bue.
  3. Sy rundt i alle kanterne, så du får flotte og lige kanter der ikke trevler og ser grimme ud. Husk at bruge knappe nåle så det bliver helt lige og pænt.
  4. Tag nu fat I dit læder, eller din læder rest, og klip den størrelse lomme du ønsker. Lommen på billedet med det blå forklæde, er 30 x 45 Cm, men det er helt op til dig, hvad du syntes ser pænest ud på dit forklæde. Nu skal du huske at skifte din almindelig nål ud med en lædernål, så den ikke knækker og ødelægger symaskinen. Det kræver lidt teknik og øvelse at sy i læder, da det nemt rykker sig, og ikke kan sidde fast på samme måde som med almindeligt stof kan med nåle. Hvis du sætter knappenåle i læderet, så skal du huske at du efterfølgende vil kunne se nålehullerne, som ikke vil være pænt. Derfor er du nød til at sy langsomt men sikkert, så læderet ikke rykker sig undervejs. Det kan være en fordel at “øve” sig lidt på en anden rest før du kaster dig over lommen på forklædet.
  5. Når lommen sidder hvor den skal, så tager du dine læderremme til at binde med. Du skal bruge to lige lange snorer, og også her er det meget individuelt hvor lange de skal være, og hvem der skal bruge forklædet, men det anbefales at de er omkring 50 cm. hver. Tag fat i hul tangen og lav to huller i den ene ende af begge snorer, med ca. 2. cm afstand mellem dem.
  6. Nu skal snorene sættes på. Det gøres de med nitter og en gummihammer. Med til nitterne hører som regl noget værktøj som skal anvendes så nitterne sidder godt fast. Forhør dig om dette hos din læderforhandler.
  7. Når begge snorer er sat godt fast, så skal du til at lave nakke remmen. Mål hvor lang du synet den skal være, og sæt så først den lange rem på i toppen af dit forklæde. I nakkeremmen skal du lave ca. 5 huller til dit spænede, så man kan justere længden af remmen, lige som i et bælte. Lav så mange du syntes giver mening for dit forklæde.
  8.  I den modsatte side af nakkeremmen i dit forklæde, skal du sætte en kortere snor/rem med dit spænde i. Dette sætter du igen fast med hjælp af nitter, på samme måde som til snorene på ryggen.Nu er dit forklæde sådan set færdigt, og det er klar til brug. Held og lykke med projektet, og send os meget gerne et billede af det færdige resultat – vi elsker sådan at se hvordan vores kunder anvender læder på forskellige måder.