Genbrugstræ

Bæredygtighed

Bæredygtige produkter med en socialmission

Hos Cle design har vi et stort fokus på bæredygtighed og social arbejde, og går ikke på kompromis med halvfærdige løsningener eller dårlig kvalitet. Derfor er vi meget kritiske overfor vores samarbejdspartnere, og forventer ligeså en stærk CSR politik fra deres side af.  Vores produkter er lavet med omtanke for vores samfund og omgivelser i Vestre fængsel og Leatherstudio i Indien.

Produkterne er naturligt fremstillet af træ og læder, uden kemikalier og uden spild. For os er det vigtigt at vi bruger hele læderet og ikke lader noget gå til spilde.

Læderproduktion

Vores læder bliver fremstillet i Indien hos det dansketableret firma Leather studio, der er specialister i læder af den højeste kvalitet. De stiller tårnhøje krav til deres samarbejdspartnere, ansatte og sikkerhed og kan garantere den bedste kvalitet af læder. Leather studio har som Cle design også et stort fokus på CSR politik, og gode arbejdsforhold til deres medarbejdere. De besøger ofte fabrikken for at sikre sig de gode forhold fortsat bliver opretholdet. Lige så udtager de tilfældige stikprøver af deres læder, for at sikre sig at alle mellemledene overholder EUs grundlæggende kemikalielovgivning, der sikrer at kemi bliver brugt forsvarligt i alle typer af produkter med stor hensynstagen både til forbrugeren samt miljøet.

Alt dette er vigtigt for os, og er noget vi tager meget seriøst og ikke går på kompromis med. Læderindustrien er i forvejen en af de mest forurenet industrier der findes, og det ønsker vi ikke være en del af, og derfor er det uhyre vigtigt for os at der ikke bliver anvendt en masse kemikalier og vand til fremstilling af vores læder –  Fordi vi ved det betyder noget 

Bæredygtigt træ

Alt det træ vi anvender til vores produkter kommer fra de nordiske skove og er FSC certificeret, som betyder at det er træer der er groet på naturligvis uden sprøjtemidler, og hvor der altid bliver plantet et nyt træ når et træ fældes. På den måde passer vi på vores smukke natur og kan bevarer den til mange generationer i fremtiden.

I tæt samarbejde med kriminalforsorgen, bliver alt træet til vores produkter leveret direkte til Vestre fængsel, hvor 21 indsatte dagligt saver, sliber og behandler, så det får de helt rigtige mål og former- Læs meget mere og vores spændende samarbejde med arresthuset, og hvad det betyder for os og samfundet lige her social arbejde.

Bæredygtigt emballage

Alt vores trykte materiale som flyers, visitkort og emballage m.m. er trykt på genanvendeligt og bæredygtigt papir. Det er lavet af pap og papir der er blevet sendt til genbrug, som så er blevet genanvendt og lavet om til nyt materiale som igen kan bruges.

Det er vigtigt for os, at vi passer på vores regnskov og jordens resourcer.

Bæredygtig levering

Hos Cle design optimerer vi hele tiden vores bæredygtighed, så vi kan leve op til vores mission om at være så bæredygtige som muligt. Derfor har vi i 2018 indgået et samarbejde med By expressen om at de leverer alle vores pakker i københavnsområdet.

By-Expressen er Københavns eneste 100% cykelbaserede kurerfirma. Firmaet er ejet og drevet af cykelbude med mange års erfaring fra byer over hele verden. De sætter en ære i pålidelig service og i at være de hurtigste og mest erfarne cykelbude i byen. På lynhurtige tohjulede ladcykler kan de på forsvarlig vis transportere meget mere end du tror! Ved både små og store leverancer sætter de helt nye standarder for hurtig, effektiv og miljøvenlig transport i København. Ved at benytte By-expressen støtter du et lokalt firma og medvirker til at lette på byens tætte trafik.