Slået op d.

DIY Sengegavl

Lav din helt egen sengegavl eller rygstøtte af to læderremme og en stor lækker pude, som du hænger op på din væg som ryglæn. På den måde får du noget dejligt og behagligt at sidde op ad, og samtidig tilfører du rummet et nyt og let møbel der både er elegant og flot i sit udtryk.

Selvom vi kalder det for en sengegavl, så kan det faktisk bruges til mange forskellige ting. Hvem siger at det kun er i sengen du har brug for at sidde op af noget blødt og lækkert? Hvorfor ikke også i den brede vindueskarm hvor du måske tit sidder og kigger ud af vinduet eller læser en god bog? Eller måske du har en bænk i køkkenet som også godt kunne trænge til et lidt behagligere ryglæn? Der er mange muligheder, og kun din fantasi kan stoppe dig.

Vi giver dig ihvertfald her vores guide til, hvordan du nemt og på ingen tid kan lave dine egen sengegavl eller rygstøtte.

 

Det skal du bruge:

To læderremme  af 130 cm. (alt efter hvor stor en pude du ønsker at anvende)

Én stor pude

En hobby kniv, eller en rulle kniv til at skærer i læderet

En hultang til at lave huller i læderet

To skruer (gerne nogen der er store, og som skjuler de grimme skruer)

Sådan gør du:

Mål læderet op til den ønskede størrelse. Du kan med fordel komme læderet rundt om puden, og holde den op foran væggen før du skærer i det. Så er du sikker på at du ikke skærer forkert, og læderet ikke bliver for kort.

2. Afmærk med en lille blyant på bagsiden af læderet, hvor hullet til skruen skal sidde.

3. Tag nu hultangen og lav hullet til skruen, på begge stropper. (Husk at lave hul på både den forreste og bagereste rem)

4. Nu er du klar til at hænge dine læderstropper op på væggen. Mål op på væggen hvor de skal sidde, og bord så et hul til hver strop. Husk at anvende rawlplugs, så holder det bedre. Er du lidt i tvivl om hvilke rawlplugs eller skruer du bør anvende, så forhør dig i dit lokale byggemarked. De kan helt sikkert guide dig.

5. Når du har boret hullerne og kommet rawlplugs i, så er det tid til at skrue læderet fast. Tag fat i din skrue, og kom den igennem begge huller i læderremmen. Det er en god ide at være to til opgaven, da læderet har det med at skrue rundt med skruemaskinen, hvis man ikke holder fast i det. Er du mere erfaren med værktøjet, så kan opgaven også sagtens løses alene – Bare hold fast i læderet mens der skrues.

6. Når begge læderremme er skruet i væggen, så kan du tage din pude, og komme den igennem de to remme, og voila, ét stk. hjemmelavet og ultra lækker sengegavl.

 

God fornøjelse.

 

NB: HUSK vi bliver altid SÅ glade, når vores kunder sender os billeder af det de har lavet. Send os gerne et billede af dit projekt til: kontakt@cledesign.dk, eller tag os på Instagram når du ligger et flot billede op af din nye sengegavl.